Prodaja

TOPLOTNE ČRPALKE

Z vami več kot
20let.

Toplotne črpalke

Toplotna črpalka je najsodobnejša ogrevalna naprava, ki omogoča popolnoma avtomatsko ogrevanje objektov z najnižjimi stroški. Toplotna črpalka zrak-voda izkorišča toploto iz okoliškega zraka, toplotna črpalka zemlja voda izkorišča toploto zemlje, toplotna črpalka voda-voda pa iz podtalne vode. Poleg omenjenih toplotnih črpalk je na voljo tudi hibridni sitem toplotne črpalke.

 

To je kombinacija toplotne črpalke, ki deluje na principu toplote črpalke zrak-voda, konice pa pokriva kondenzacijski plinski kotel.

 

Kakšen sistem toplotne črpalke izbrati?
Pri izbiri toplotne črpalke morate biti pozorni na to, kateri mediji ogrevanja so vam na voljo. V podjetju REMIH preučimo primer vsake stranke posebaj. Le tako lahko za vaše prostore zagotovimo najbolj ekonomično toplotno črpalko, ki bo poleg udobja (avtomatsko delovanje in natančna regulacija) za vas tudi ugodna investicija, zaradi nizkih stroškov ogrevanja.

PREDNOSTI TOPLOTNIH ČRPALK

SISTEMI PRIHODNOST

DODATNE FUNKCIJE

Številne inovacije izboljšujejo delovanje toplotnih črpalk. Naše toplotne črpalke dopolnjuje
vrsta funkcij, ki omogočajo, da sestavite sistem prihodnosti, ki bo primeren za vas.

VISOKI ENERGETSKI RAZREDI

V okviru Direktive o energijski nalepki toplotne črpalke dosegajo visoke razrede energijske učinkovitosti, tudi do razreda A ++++. Glede klasifikacije se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali izbrati pravo toplotno črpalko in vam razložili, v kateri energetski razred se uvršča izbrana črpalka. Kateri sistem je najboljši za hišo, je odvisno vse od izolacije stavbe do namena njene uporabe.

PO MERI VSAKE
HIŠE

Toplotne črpalke je mogoče uporabiti skoraj vsepovsod in zagotovo so prava rešitev za novogradnjo, sanacijo starejšega objekta ali ogrevanje z radiatorji. Toplotno črpalko vam pomagamo izbrati po meri vaše hiše.

GRELNA ŠTEVILKA (COP)

Večina toplotnih črpalk, zaradi popolne kombinacije vseh komponent, dosega visoko grelno število (COP). Upoštevajoč načrtovano uporabo sistema, so vrednosti COP osnova za sezonsko grelno številko (SCOP).

VREMENSKO VODENA REGULACIJA

Celotni sistem regulira sistemski regulator, ki s pomočjo izračuna energetske bilance upravlja cikel vklapljanja in izklapljanja toplotne črpalke. Če regulator zazna, da se dovaja dovolj energije, toplotno črpalko ugasne. Regulator doprinese pri uporabi pridobljene obnovljive energije.

VELIKO UDOBJE TUDI POLETI

Pri toplotnih črpalkah slanica-voda in voda-voda je mogoče dodatno namestit tudi modul Natural-Cooling. Za okolju prijazno hlajenje funkcija obide hladilni krog in preko površinskega ogrevanja iz bivalnih prostorov s pomočjo zemeljske sonde toploto prenaša energijo nazaj v zemljo.

DELOVANJE

PRENOS ENERGIJE

Toplotne črpalke prenašajo toploto iz enega kraja v drugega z različnimi viri zraka ali toplote. Toplotne črpalke z zračnim
virom prenašajo toploto med zrakom v domu in zrakom zunaj doma, medtem ko toplotne črpalke z zemeljskim virom, znane
tudi kot geotermalne toplotne črpalke) prenašajo toploto med zrakom v domu in zemljo zunaj doma.
Toplotne črpalke delujejo po principu kroga, po katerem kroži hladilno sredstvo z zelo nizkim vreliščem in neprekinjeno teče
skozi 4 korake:

01 | IZPAREVANJE

Hladilno sredstvo v uparjalniku sprejema energijo iz vira toplote (zemlje, zraka, vode) in pri tem izpareva. Hladilno sredstvo prehaja iz tekočega v plinasto agregatno stanje.

02 | KOMPRESIJA

V kompresorju se plinasto hladilno sredstvo komprimira, zaradi česar se močno poviša temperatura.

03 | KONDENZACIJA

V kondenzatorju se hladilno sredstvo znova utekočini – latentna in termična energija, ki se pri tem sprošča, se prenaša v ogrevalni sistem.

04 | DEKOMPRESIJA

V ekspanzijskem ventilu se hladilno sredstvo dekomprimira, pri čemer se zaradi naglega padca pritiska hladilno sredstvo znova močno ohladi, tako da lahko znova sprejme toploto iz okolice. S tem se krog prične od začetka

ENOSTAVNO UPRAVLJANJE NA DALJAVO

SMART HOME

Upravljajte toplotne črpalke s pomočjo pametnega telefona ali tablice iz domačega naslonjača ali delovnega mesta. S pritiskom na gumb se boste izognili sprehodom v temačno in hladno klet. Povprašajte našega svetovalca po aplikaciji za upravljanje na daljavo in z veseljem vam bomo pokazali, kako regulirati sisteme ogrevanja udobno in mobilno.

TIPI

RAZLIČNI VIRI TOPLOTE

Poznamo tri osnovne izvedbe toplotnih črpalk glede na medij (okolje), ki ga hladimo in medij, ki ga segrevamo: voda-voda,
slanica-voda in zrak/voda. V podjetju REMIH so na voljo vsi različni tipi toplotnih črpalk, ki omogočajo, da naše stranke
lahko optimalno koristijo energijo iz njim dosegljivih obnovljivih virov. Tipi se razlikujejo glede na vir toplote:

ZUNANJI ZRAK

Vir takšne toplotne črpalke je zunanji zrak. Pri montaži toplotne črpalke zrak-voda, kot notranjo enoto in toplotnim izmenjevalcem zrak-slanica kot zunanjo enoto, je mogoče sončno energijo iz zunanjega zraka koristii še posebej učinkovito in fleksibilno.

VODA

V koliko je zemljišče primerno za sesalno in ponorno vrtino, se lahko kot vir toplote uporabi podtalnica. V tem primeru izberemo tip vodne črpalke, kjer je vir toplote voda.

ZEMLJA (SLANICA)

Toplota iz zemlje se izkorišča tako, da se v zemljo 1,20 – 1,50 m globoko horizontalno zakoplje zemeljski kolektor ali pa se za zemeljsko sondo vrta vrtina. Vir toplote je v tem primeru zemlja.

SPLETNO MESTO UPORABLJA PIŠKOTKE ZA ZAGOTOVITEV NAJBOLJŠE IZKUŠNJE NA NAŠI SPLETNI STRANI.