Aktualno

Razmišljate o talnem ogrevanju?

Z vami več kot
20let.

Razmišljate o talnem gretju v vaši novi hiši? Bi radi talno ogrevanje položili v obstoječ objekt?

Talno ogrevanje je nizko-temperaturni ogrevalni sistem, kar pomeni, da prenos toplote poteka preko velikih površin tal z relativno nizko temperaturo. Temperatura tal 23 – 24°C omogoča prijetno temperaturo zraka 18 – 20°C v višini glave. Nizko-temperaturno ogrevanje, talno ogrevanje, z uporabo relativno velike površino tal ima več prednosti:

– Večje udobje in prijetnejšo temperaturo pri kontaktu s tlemi.

– Pretežni del toplote tal se prenaša na zrak s sevanjem.

– Talno ogrevanje omogoča, da imamo v prostorih nekaj stopinj nižjo temperaturo kot pri klasičnem ogrevalnem sistemu, kar pomeni 6-12% prihranka pri energiji. Zaradi dvigovanja toplote od nog proti stropu dobimo prijetno, enakomerno porazdelitev temperature po višini, zato ne občutimo sobne temperature kot nizke. Vzrok so naše noge, ki so v tem primeru na toplem, sicer pa so občutljive na hlad, saj so najbolj oddaljene od krogotokov telesa. S toplimi nogami “zavedemo” telo, ki občuti v tem primeru nižjo sobno temperaturo kot ugodno.

– Nižja temperatura zraka omogoča tudi nekoliko višjo relativno vlažnost zraka, kar je s higienskega vidika ugodno, saj je suh zrak manj primeren za dihalne poti.

– Pri opremljanju prostorov ni ovir, ni vidnih grelnih naprav, kar je praktično in elegantno.

Plošče in cevi za talno ogrevanje, ki se položijo pod betonski estrih naj bi v tleh ostale po več 10let, zato pazljivost ni odveč. Pri vgradnji talnega ogrevanja zagovarjamo vgradnjo kvalitetnih elementov, izračun in pravilno dimenzioniranje talnega gretja ter strokovno montažo. V nasprotnem primeru lahko pride do nevšečnosti – nepravilno dimenzioniranje, napake na sistemu ter slaba montaža pomenijo velike stroške same sanacije ali obnove talnega ogrevanja.

Na podlagi tlorisa vaše hiše ali stanovanja vam izdelamo natančno ponudbo za dobavo in montažo talnega ogrevanja. Za vsak prostor posebaj izračunamo optimalne količine elementov, ki vam zagotavljajo nemoteno in brezskrbno delovanje ogrevanja.  

SMO VAS NAVDUŠILI? Če smo vas, vam z veseljem svetujemo. Izberite sistem talnega gretja vrhunskega proizvajalca VOGEL & NOOT FLOORTEC z desetletno garancijo.Pošlji povpraševanje ali pokliči 01 511 42 90! Brezplačna strokovna ponduba!

SPLETNO MESTO UPORABLJA PIŠKOTKE ZA ZAGOTOVITEV NAJBOLJŠE IZKUŠNJE NA NAŠI SPLETNI STRANI.