Aktualno

Toplotne črpalke Vaillant

Z vami več kot
20let.

S toplotno črpalko Vaillant geoTHERM ali aroTHERM imate na voljo vse možnosti. Sistem geoTHERM je ne glede na to, ali črpate toploto iz zemlje, zraka ali vode vedno optimalna rešitev za ogrevanje vašega doma.

Visoka tehnologija toplotnih črpalk Vaillant ni nikakršno čudo. Vaillant je le spoznal, kako je mogoče v praksi uporabiti že dolgo znan tehnološki pojav, ki ga poznamo iz vsakdanjega življenja: način, na katerem temelji delovanje hladilnika, le da poteka delovanje toplotne črpalke ravno v obratni smeri. Akumulirana sončna energija v zemlji, podtalnici in v zraku se s pomočjo električne energije pretvarja v toplotno energijo za potrebe našega ogrevalnega sistema.

Kdor uporablja sončno energijo, shranjeno v zemlji, vodi in zraku ne samo da pomembno prispeva k ohranjanju našega okolja, temveč naredi s tem tudi velik korak naprej. Namesto visokih računov za ogrevanje, prejema toploto iz neizčrpnega vir energije, ki je na razpolago brezplačno in pokrije kar 75 % skupnih potreb po ogrevalni energiji, potrebne za delovanje toplotne črpalke. Preostalih 25 % energije, ki je potrebnih za delovanje kompresorja, zagotavlja električna energija brez emisije škodljivih snovi.

Učinkovitost toplotne črpalke se razlikuje po faktorju izkoristka „COP“, ki označuje kolikokrat več toplotne energije zagotavlja naprava glede na porabljeno električno energijo za delovanje kom- presorja. Učinkovitost je odvisna od vrste izvora toplote (tla, voda, zrak), toplotne izolacije objekta in ogrevalnega sistema. Najbolj gospodarna uporaba toplotne črpalke je vsekakor v dobro izoliranih objektih s toplotnimi izgubami ≤ 50 W/m2 ter s sistemom nizkotemperaturnega ogrevanja (talno/ stensko) ob temperaturi v odhodni cevi 35 °C.

Ob kombiniranju Vaillantove toplotne črpalke s posebej prilagojenimi zalogovniki za toplo vodo, je mogoče energijo sonca izkoristiti kar dvakrat.

SPLETNO MESTO UPORABLJA PIŠKOTKE ZA ZAGOTOVITEV NAJBOLJŠE IZKUŠNJE NA NAŠI SPLETNI STRANI.